BLUESUNDAY - zondag 20 mei 2018

Zondag staat geheel in het teken van BLUES.
Tickets: 10 euro

Meryn Bevelander Band 14:00-14:45

Dit jong talent zal jou verbazen met de invloeden van; Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, De Staat, Black Bottle Riot, Vanderbyust en Rammstein. Dit drietal is begonnen op een vrijwilligersmiddag van de Culemborg Blues. Na alle enthousiaste reacties stonden ze als support-act bij onder andere Danny Bryant, Stevie Nimmo en The Dynamite Blues Band op het podium. Daarnaast speelden ze op diverse festivals en blues-routes in Nederland en België. En dit jaar staan zij op ons podium. Dit getalenteerde drietal wil jij niet missen!

Meryn Bevelander Band

 

Wildmen Bluesband 15:15-16:15

" Full of Groove. '' Met nummers van o.a. Elmore James, Freddie King, Buddy Guy, Koko Taylor, Nina Simone en vele anderen. De bekende en de minder bekende Blues klanken weten zij over te brengen richting het publiek. Hun eigen draai geven aan hun repertoir wordt keer op keer zeer goed ontvangen! De ijzersterkte vocals van Saskia de Nijs liggen in Gorinchem. Duur hun feeling en de ervaring wordt dit een set die door merg en been gaat!

Wildman Blues

 

Ron Krop & Friends 16:30-17:00

Als zoon van jazzmuzikant Jan Krop (banjo, gitaar) krijgt hij van huis uit de muziek met de paplepel ingegoten en staat hij al op zeer jonge leeftijd met zijn vader op het podium. In het midden van de jaren zestig begint hij in allerlei bandjes te spelen. Ondanks het feit dat zijn muziek slechts sporadisch wordt vastgelegd op geluidsdragers bouwt hij wel een indrukwekkende reputatie op als muzikant/docent/sessieleider en wat al niet meer. Vanaf het moment dat hij begint met zingen is het duidelijk, dat hij zeker op dit gebied een uitzonderlijk talent is. Een groot stembereik en een krachtige strot, die tot op heden nauwelijks aan kracht heeft ingeboet. In de jaren tachtig verschijnen enkele singles van El Kroppo & the Bubblegums, die veel airplay krijgen, maar net niet de grote doorbraak opleveren. Hoewel de live reputatie van de band de groep wel vooruit snelt en veel werk oplevert. “Even jammen?” Deze vraag krijgt vrijwel elke band te horen, die door Ron bezocht wordt, want hij grijpt elke kans op het podium op te kunnen. En hij heeft ook met heel wat groten het podium gedeeld. Zo nam hij op of stond op het podium met mensen als Kaz Lux, Oscar Benton, Hans Dulfer, Candy Dulfer, Joseph Bowie, Jan Akkerman en Adje van den Berg, om er maar een paar te noemen. In 1999 loopt hij Eelco Gelling weer eens tegen het lijf, wat resulteert in de oprichting van de Eelco Gelling Band. Uit deze samenwerking komen twee cd’s voort, hoewel de tweede door de beperkte inbreng van Gelling uiteindelijk wordt uitgebracht onder de naam Kroppo’s Blues Band (“Hot Steamed Meatballs” uit 2011). De andere cd is “On The Road” uit 2005. Gorinchem, al ruim vijfenvijftig jaar zijn woonplaats, heeft jarenlang een bruisend muziekklimaat, waar Ron altijd een centrale rol in speelt. Hij is de drijvende kracht achter veel muziekprojecten en sessies en ondanks zijn nogal sprekende karakter, zeker in zijn jongere jaren, heeft hij heel veel muzikanten geïnspireerd en beter gemaakt, wat ook heeft geresulteerd in levenslange vriendschappen.

Ron Krop & Friends

 

Detonics 17:30-18:30

Als Detonics speelt ontstaat er beweging. Zelfs de ferventste bankhanger kan de energieke 50-er jaren West Coast blues niet weerstaan. De naam Detonics verwijst naar het compacte 1911-style pistool dat eertijds door veel vrouwen ter bescherming in duistere gokhallen, onopvallend tussen de jarretels werd gestoken. Een staaltje van vroege creativiteit die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Een betere omschrijving van deze band is er niet te geven. Creatieve, explosieve muziek zonder te veel in te boeten op de originele 50-er jaren West Coast sound.

Detonics

 

The damned and Dirty 19:00-20:00

The Damned and Dirty is een rootsduo uit Zaandam. Voortgekomen uit de band BluesMotel, die enkele jaren geleden door heel Nederland furore maakte. Toen die band uit elkaar viel gingen Micha Sprenger (gitaar) en Kevin de Harde (zang en mondharmonica) samen verder met muziek schrijven en opnemen. Live spelen was niet hun eerste gedachte. De vraag om live te gaan spelen werd echter steeds groter na het uitbrengen van hun eerste cd onder de naam The Damned and Dirty en dus besloten de mannen eerst als duo, maar later ook als trio en met volledige band weer op te gaan treden. Awards Jaarlijks produceerden zij een nieuw album en met drie van hun eerste vier cd’s behaalden zij de Best Dutch Blues Album award, iets dat geen enkele andere band kan zeggen. Ondertussen speelden ze door heel Nederland en België op de meeste, grote bluesfestivals. Ook tourden ze in Engeland en waren ze in 2017 de enige band uit Europa op het International Bali Blues Festival in Indonesië. Over die reis is een mi- nidocumentaire gemaakt die binnenkort o.a. op RTV-NH zal worden uitgezonden. In Paradiso in Amsterdam stonden ze al in het voorprogramma van Robert Cray en Mud Morganfield (Muddy Waters jr.) Mario Goossens (Triggerfinger) Voor hun nieuwste en vijfde cd Revelation werd een heel andere weg ingeslagen. De roots nooit uit het oog verliezen maakten ze een stap richting pop met een zeer prettig in het gehoor liggend randje rock. Die nieuwe sound kwam tot stand in samenwerking met pro- ducer Mario Goossens, tevens drummer van het Belgische trio Triggerfinger. Gedurende zes maanden werden de nummers geschreven, herschreven en opgenomen. Het resultaat is een hoogstaande en radiovriendelijke plaat. Wat vooraf helemaal niet de bedoeling was gebeurde vanzelf: Mario raakte zo en- thousiast door de muziek en de potentie dat hij zelf alle drum- partijen inspeelde. The Damned and Dirty is klaar voor de volgende stap op de nationale en internationale ladder. Breder dan roots en blues en klaar voor de poppodia en zomerfestivals.