ROCK - Buiten de Waterpoort - zaterdag 13 juli 2019

Bij het Waterpoort Festival staat op zaterdag de rock centraal.
Gratis Entree

16.00 - 16.45 Sunset Yellow


Sunset Yellow is het duo Gerjan & Jan dat zichzelf graag 'de They Might Be Giants van de polder' noemt. Sinds 2014 verblijden zij de wereld met vrolijke en aanstekelijke popliedjes voorzien van idem dito clipjes. Live is de band sinds 2018 aangevuld met gitarist Tim en toetsenist Jeroen en misstaat het viertal niet in de categorie geekrock.

Sunset Yellow maakt muziek met een poprandje, meerstemmig, altijd uptempo en niet zelden funky. De eerste EP ‘The Videos’ is inmiddels een feit en de plannen voor de opvolger liggen al klaar. Live kan men zich verheugen op een energiek potje vermaak waarbij soms zomaar iemand in het befaamde dennenboom-pak (zie clipje ‘Dave’s Holiday’) wordt gehesen. Dat belooft wat!

Meer info:
Facebook: https://www.facebook.com/SunsetYellowProject
Instagram: https://www.instagram.com/sunsetyellowproject/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UChg7D1w5gQfiVMgNovne9oA/featured

Sunset Yellow

17.00 - 18.00 Blake Middle


De meest verse radio- en vlekvriendelijke punk/pop/rockcoverband langs de Merwede.
De band is eind 2016 ontsproten uit een brainstormsessie tussen Ben de Ruiter (drums/potten/pannen) en Patrick Stuij (gitaar/lekker schreeuwen). Na uitgebreid marktonderzoek kwamen zij tot de ontdekking dat zij de door hen geliefde liederen niet vaak vertolkt hoorden worden. We hebben het dan over de classics uit onze jeugd van pak 'm beet maar niet te hard.
Blink 182, Sum 41, Offspring, Green Day en soortgelijke goed klinkende herrie.

https://www.facebook.com/BlakeMiddleNL/

Blake Middle

18.15 - 19.00 Labomba


Amerikaans/Nederlands power rock trio uit Den Haag.

De muziek van het trio klinkt fris, hard en anders. Daarom was de titel van hun debuut CD in 2018 dan ook:“Fresh, Loud and Different”.Bassist Dave Bordeaux, drummer Peter Nelissen en gitarist Maroen Franse zijn ervaren rotten in het Nederlandse rock en roots circuit. Als Labomba maken ze ongepolijste muziek, hier en daar ruw tot op het bot en alle drie nemen ze de lead vocals voor hun rekening. Een prettige mix van Metal, Rock en Roots waar ook lekker hitgevoelige nummers uit ontstaan.

De band klinkt zeer Amerikaans met veel driestemmige zang. Ook ingegeven doordat Bassist Dave er is geboren en opgroeide en gitarist Maroen al op zijn 16 e in LA gitaar studeerde aan het befaamde MIT, waar hij o.a. les kreeg van Steve Vai en Eddy van Halen.
LaBomba gigs zijn rock en roots party’s waarbij het aangenaam toeven is. Of zoals gitarist/zanger Maroen het zegt: “Closest thing to sex….it only lasts longer”. Eind 2018 zijn de opnames voor een live album begonnen in popzalen en op festivals. Op 15 april 2019 worden de zaalopnames afgesloten in Paradiso in Den Haag.In de zomer worden nog twee festivals opgenomen en eind 2019 moet het live album uitkomen. Ondertussen wordt tegelijkertijd aan een studio album gewerkt in de eigen studio van de mannen in Den Haag.

Facebook: https://www.facebook.com/LaBomba.Holland/
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=2A2C2c2bSC4

La Bomba

19.15 - 19.45 Breakpoint nine


Rechttoe Rechtaan Rock ’n Roll.
Gewoon lekkere zware rock met invloeden uit de metal en stoner. Als het maar knalt op het podium! BreakpointNine maakt heavy rock waar Motörhead zich niet voor zou schamen. Alles draait om een vette riff of groove maar er worden niet meer riffs in een nummer gestopt dan strikt noodzakelijk is. De basis is altijd de betonvloer van Ywes drums en Michiels bas met daar overheen de zware scheur van Sigers gitaar en de rauwe stem van Matthias. Deze rauwe rock ’n roll aanpak wordt aangevuld met tot vierstemmige zang en samen levert dat zeer dynamische nummers op. Samen met producer en vriend Guido Aalbers (QOTSA, Paceshifters) is die dynamiek nu op cd gezet. De band koos daarbij voor de klassieke methode van met zijn allen in één ruimte inspelen, waardoor de cd spettert als een live-optreden.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/79ldiFCvMZcOXEsY923Iss
Facebook: https://www.facebook.com/BreakpointNine/
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=4UtvMHki_xM

Breakpoint Nine

20.00 - 21.00 Kid Harlequin


Kid Harlequin komt uit de dampende rook van arbeiders stad Rotterdam en maakt vuige duistere rock i.c.m. live electronica. Hiermee verkreeg deze 5 mans formatie, aftershows van niemand minder dan Alter Bridge en Placebo in de HMH en Ziggo! Bovendien mochten ze ze de support verzorgen van de legendarische Amerikaanse band Mushroomhead in Tivoli. Kid Harlequin gooit graag op een gepolijste manier de beuk erin.

Verwacht rock met een duistere sfeer (te denken aan Nine Inch Nails, A Perfect Circle, Deftones), strakke gitaar riffs, melodieuze zang, elektronica en vooral veel energie op het podium. Om het nieuwste album sterker te maken zijn er toffe samenwerkingen getroffen. Zo zijn er strijkers te horen en is er samengewerkt met Marcela Bovio, ook wel de zangeres van Stream of Passion.

Kid Harlequin heeft sinds 2015 2 albums en een EP uitgebracht en is dat jaar begonnen met 55 shows, vervolgens zijn ze meerdere malen naar het buitenland geweest. In Nederland werden o.a. show als:
Aftershow AFAS Alter Bridge
Aftershow Ziggo Placebo
4 x UK Tour
1 x Duitsland Tour
Baroeg open air
Popronde 2016, Popronde 2018 & het Bevrijdingsfestival

Nieuw, super tof materiaal vindt jij hier:
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2cSS8cDwAdxlzx2YeIjUAQ
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=XErja5LWQYE

https://www.kidharlequin.com/
 

Kid Harlequin

21.15 - 22.30 The Meadows


The Meadows is een jonge alternatieve rockband uit de Alblasserwaard. De energieke sound blijft zich vernieuwen en wordt goed ontvangen door het publiek. Na 2 jaar zich verscholen te hebben in hun repeteerhok laten ze zich eindelijk zien aan de buitenwereld. In maart 2019 brachten ze hun eerste demo online uit bestaande uit drie tracks: Time Is Chasing Me, Audio & Travelling Through Space. Waarschijnlijk staan er dit jaar nog meer nummers online! Als je houdt van frisse energieke en melodieuze rock is deze band een must om te zien en horen!

Facebook: https://www.facebook.com/bandthemeadows/
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=NHdQS0itnvs
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0kUHteM0lvSZKN4R1IhMVw

Meadows

22.30 - 00.00 Anno Domini


Ghost is the Swedish sensation which is easily recognizable owing greatly to its eccentric on-stage presence formed by 'Nameless Ghouls' and the frontlad "Papa Emeritus".
Anno Domini is a full tribute to Ghost acompanied by ‘Nameless Ghouls’ and ‘Dean Wretchtus Sanctues’
Wretchtus Sanctues is the disciple of Emeritus’ dogma sending messages to the smaller world.
Hear the throne, see the higher order. Anno Domini is bringing you a full Ghost show with stage props and a setlist with a perfect combination of Ghost hits and epic tracks to create the darkest midnight mass.

No Names, no Tears, no Laughs…

Anno Domini