Blues - Buiten de Waterpoort - vrijdag 12 juli 2019

Gratis Entree

20.00 - 21.00 Route 61


Dutch Bluesband Route61 bestaat uit vijf ervaren muzikanten met een jarenlange ervaring en hebben zich in korte tijd opgewerkt tot een veelgevraagde bluesband voor zowel kleine als grote podia.
Deze Nederlandse Blues/Rock band bestaat uit Steven de Bruijn (gitaar en zang), Rinus Vink (bas), Wim van Hamersveld (drums), Carolus van Kuilenburg (harmonica) en John de Groot(Vocals). Zij spelen na al die tijd hun voorliefde voor de blues nog steeds met veel plezier en passie. Zij laten een afwisselend repertoire van traditionele en moderne blues aangevuld met eigen werk horen, zoals alleen Dutch Bluesband Route61 dit kan.
Hun enthousiasme voor de blues en ervaring op festivals tot in de kleinste kroeg voel je, wanneer Dutch Bluesband Route61 de “The Blues Experience” voorbij laat komen tijdens hun optreden en zorgen daardoor voor een sfeervolle gig.
Na het uitkomen van hun cd “Old Friends New Friends ”, welke zeer positief is ontvangen, is deze band regelmatig te horen op de radio met live optredens en op diverse podia. Dutch Bluesband Route 61 is een graag geziene band in het bluescircuit.
Een optreden van Band Route61 laat je een stuk blues geschiedenis beleven.
Blueslegendes zoals, BB king, John Lee Hooker, Moose Allison ,Sonnyboy Williams, Willy Dixon Pat Ramsey , Ford Brothers e.t.c worden op eigen wijze vertolkt tijdens hun optreden.
De o.a. traditionele Chigaco blues- en de Jazzy klinkende WestCoast blues klanken kunnen je gewoon niet onberoerd laten.

http://www.route61.nl

Route 61

21.30 - 22.30 Chitlin Crew


De naam Chitlin Crew verwijst naar het roemruchte Chitlin Circuit waarin een groot aantal van beroemde artiesten hun brood verdiende. Deze artiesten zijn voor altijd onze voorbeelden en helden, en worden door ons op deze wijze geëerd.
Door de jaren heen heeft de band diverse muzikanten gehad waarmee zij inmiddels zijn uitgegroeid tot een band met 6 gepassioneerde en ervaren muzikanten met een eigen repertoire, een genuine sound vanuit de bluesharten van de bandleden. Tot voor kort speelde de band veel covers maar vanuit deze muzikaliteit zijn de eigen nummers ontstaan die variëren van stevige blues/rock tot gevoelige ballads en af en toe ook tegen andere stijlen aan flirten. Hun originele liedjes en live shows zorgen ervoor dat het dak er altijd af gaat, waar ze ook komen. 

https://chitlin-crew.com/

Chitlin Crew

23.00 - 00.00 Flavium


Flavium behoort tot de meest toonaangevende bluesbands van Nederland. Al jaren is de band actief op blues- en festivalpodia in ons land en onder andere Duitsland, België, Engeland en Ierland. Bluesklassiekers 'Nightlife' en 'Nobody Knows You When You’re Down and Out' bezorgden de band noteringen in de hitlijsten. Wie denkt dat blues vrij statisch is komt bedrogen uit want deze band swingt als geen ander. Spetterende solo’s, oorstrelende blue(s) notes, zeer fanatieke treinblues, het komt allemaal langs tijdens een optreden en werd vastgelegd op meer dan tien lp’s en cd’s. Medio 2010 heeft Flavium zich versterkt met de trefzekere Ramon Rambeaux op drums.

www.flavium.nl

Flavium