WERELDMUZIEK - maandag 21 mei 2018

Maandag staat volledig in het teken van Wereldmuziek. Er mag gerelaxt, maar ook zeker gedanst worden!
Toegang GRATIS

Rempejek 14:00-14:30

Deze vijfmansband bestaat uit Tom, Jos, Nick, Niels en Judith. Zij spelen folk met een werelds randje. Met een geheel eigen sound brengen zij jou in de juiste stemming.

Rempejek

Leoparte 14:45-15:45

No limits! No borders! Just dance!Leoparte. Zij mengen ska and pop met allerlei andere genres, zoals afrobeat, cumbia, salsa, reggae en gypsy. Hun doel is om mensen in het moment op te laten gaan en achteraf te laten nadenken. Alles om de wereld wakker te schudden met opgewekte en dansbare muziek!

Leoparte

Malac Banda 16:00-16:45

Ference Tury, één van de bevrijden tijdens de opstand in Hongarije tegen de Russische overheersers, komt als afgestudeerde bosbouwer in 1956 aan in Wageningen. Als hij in 1959 een eerstejaars van de studentenvereniging Ceres een Pools liedje hoort neuriën, beginnen deze twee heren samen muziek te maken die hen doet denken aan hun vaderlanden. Zo werd de W.S.Z.K. Malac Banda opgericht, en zo maakt al meer dan 50 jaar een voortdurend wisselende groep studenten muziek die haar oorsprong vindt in Roemenië en Hongarije. Een optreden van de Malac Banda neemt de luisteraar mee van opzwepende Hongaarse Csardas tot melancholische walsjes tot Roemeense Klezmer en van Russische volksliederen tot Franse gypsy swing zoals we die van de Hot Club de France kennen. De bas, piano, alt-viool en gitaar vormen de basis voor de viool en de klarinet om dan weer vliegensvlugge, dan weer gevoelig langzame melodieën te produceren. Het cymbaal zweeft hier als het ware tussenin en hij wisselt daverende rubato’s met lieflijke melodie’tjes af. Zojuist is hun elfde album opgenomen, dus zij staan klaar om al hun nieuwe materiaal ten gehore te brengen! .

Malac Banda

Pre@Up 17:00-17:45

Allround formatie PRE@UP staat gerant voor kwaliteit, uitstraling en goed performance .
Nino en Linda hebben in de Mackenzie band gespeeld(begeleiding ’s band van Nick Mackenzie )

Steve en Linda hebben bij de Company gespeeld waarin ook Henri speelde Ron en Carl zijn er later bij gekomen dat wat de band precies nodig had.

De band leden hebben het muzikale circuit reeds lang hun sporen achter gelaten,en ze hebben zich met veel succes in diverse bandjes verdienstelijk gemaakt.
Ook hebben alle leden in het buitenland opgetreden.
Na een tijd om een eigen weg te zijn gegaan hebben zij elkaar weer gevonden. .

Pre@Up

Dave Mochilero Y Su Candela 18:00-19:00

De heupen gaan los met de Zuid-Amerikaanse cumbia, son and rumba van Dave Mochilero y Su Candela. Dave was halve finalist van de grote prijs van Nederland en deelde het podium in Paradiso met wereldster Juanes. Geinspireerd door Buena Vista Social Club, willen zij de feestelijke latino sfeer overbrengen met als motto: Dans alsof niemand het ziet, lekker los!

Lou Patty

Def Kees

Def Kees is een platenverzamelaar ten top. Na jaren verzameld te hebben heeft hij eindelijk de stap gezet om zijn pareltjes naar buiten te brengen.
Hij heeft de meest indrukwekkende platenverzameling in Gorinchem en omstreken met een zeer uitgebreid en gevarieerd repertoire! Hij wordt gevraagd voor (besloten) feesten en festivals. .

Def Kees